Subsidie Techkwadraat beschikbaar voor versterking technologieonderwijs

Scholen in het primair en voortgezet onderwijs (met uitzondering van het beroepsgerichte vmbo) kunnen, in samenwerking met bedrijven en buitenschoolse organisaties, subsidie aanvragen via de regeling Techkwadraat 2025-2028. Het doel van deze regeling is om in regioverband het technologieonderwijs te versterken. Aanvragen kan tot en met 13 januari 2025 16.00 uur (Nederlandse tijd).

Deze subsidie is voor de schooljaren 2025-2026, 2026-2027 en 2027-2028 beschikbaar voor Techkwadraatregio’s. Een Techkwadraatregio is een regio waarbinnen onderwijs, bedrijven en buitenschoolse organisaties (zoals musea en bibliotheken) samenwerken aan technologieonderwijs in het primair en voortgezet onderwijs. Hiermee wordt gebouwd aan een toekomstbestendige visie en aanpak om alle leerlingen in het funderend onderwijs de kans te geven hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Organisaties kunnen tot en met 13 januari 2025 16.00 uur (Nederlandse tijd) gezamenlijk een aanvraag indienen via de website van DUS-I. Op deze website kunt u ook meer informatie vinden over de voorwaarden. 

Meedoen?

Bent u benieuwd hoe uw school kan aanhaken? Neem dan contact op met een regio-ondersteuner van Techkwadraat en kom in contact met de juiste partners om mee samen te werken.

Bredere inzet op technologieonderwijs

De subsidieregeling is onderdeel van het bredere programma Techkwadraat. Dit is een van de acties uit het Actieplan Groene en Digitale Banen van de Rijksoverheid. Door het versterken van de inzet op technologieonderwijs in het basisonderwijs, op havo, vwo, vmbo-tl en het gespecialiseerd onderwijs, zorgt Techkwadraat voor een brede oriëntatie op technologie en een goede aansluiting op (technische) opleidingen.

Techkwadraat heeft een looptijd van acht jaar. In totaal investeert het kabinet gedurende acht jaar 351,6 miljoen euro in Techkwadraat, bekostigd uit het Nationaal Groeifonds.