De LAKS-monitor gaat weer van start

Scholen kunnen zich weer aanmelden voor de LAKS-monitor!  Vanaf 1 november 2024 kunnen de leerlingen van deelnemende middelbare scholen de monitor invullen. In de monitor worden ook de sociale veiligheidsvragen gesteld die input leveren voor Vensters, de inspectie en Scholen op de kaart. Ga aan de hand van de resultaten samen aan de slag om jullie school te verbeteren.

De LAKS-monitor is hét tevredenheidsonderzoek voor en door leerlingen. Leerlingen kunnen via een digitale enquête aangeven hoe tevreden ze zijn over verschillende thema's, zoals sfeer en veiligheid, inspraakmogelijkheden, lessen en toetsen en docenten.   

In de LAKS-monitor worden de verplichte sociale veiligheidsvragen gesteld die input leveren voor Vensters, de Inspectie van het Onderwijs en Scholen op de kaart. Daarnaast bevat de monitor aanvullende LAKS-vragen.

Inzicht in de tevredenheid van leerlingen

De resultaten van de LAKS-monitor geven inzicht in de tevredenheid van leerlingen op school. De landelijke resultaten worden gepresenteerd in een overzichtelijke rapportage. De schoolresultaten worden in een handreiking met de school gedeeld, en zijn terug te vinden op de resultatenwebsite. Leerlingen, docenten en de schoolleiding kunnen vervolgens samen met de resultaten aan de slag met het LAKS-monitor-spel.   

Aanmelden voor de LAKS-monitor 

Scholen kunnen zich hier aanmelden voor de LAKS-monitor. Scholieren kunnen de vragenlijst invullen vanaf 1 november 2024. Op donderdag 19 juni 2025 worden de resultaten gepresenteerd. Als u vragen heeft kunt u mailen naar laks-monitor@laks.nl of bellen naar 06 42 44 34 86.