Leren van andere scholen: subsidie Ontwikkelkracht beschikbaar

Ontwikkelkracht biedt uw school de kans om te leren van een expertschool! Expertscholen delen hun expertise via een leertraject met uw hele schoolteam. Er is subsidie beschikbaar om aan een leertraject deel te nemen. Wilt u dit schooljaar nog meedoen? Vraag dan snel een oriënterend gesprek aan, want de plekken zijn beperkt. Daarna kunt u de subsidie aanvragen. Dat kan van 1 oktober tot en met 29 november 2024.

Hoe ziet een leertraject eruit?

De eerste expertscholen hebben inmiddels leertrajecten ontwikkeld. Elke expertschool heeft haar eigen expertise en draagt haar onderbouwde en effectieve werkwijze met een leertraject over aan het hele schoolteam. Het schoolteam krijgt daarbij ondersteuning bij de implementatie, organisatie en borging van het geleerde in de school. Een leertraject bestaat uit meerdere begeleidingsmomenten met de kerngroep en een aantal sessies voor het hele schoolteam. Als school kunt u subsidie aanvragen om tijd vrij te maken voor personeel om deel te nemen en het geleerde daadwerkelijk in de school te implementeren.

Welke leertrajecten zijn er?

  • Effectieve lessen
    RKBS Drie Koningen in De Meern
    Meer invloed op het leerproces van uw leerlingen.
  • Leven lang lezen
    OBS Het Klokhuis in Beek en Donk
    Vergroot de leesmotivatie van leerlingen én leerkrachten om het leesniveau te verbeteren.
  • Gedrag én leren
    Gespecialiseerd Onderwijs Hoogeveen
    Leer hoe u passend onderwijs kunt geven aan leerlingen met ondersteuningsbehoeften.
  • Formatief handelen
    Jac. P. Thijsse College in Castricum
    Maak het leerproces van elke leerling zichtbaar door evidence-informed en onderzoeksmatig werken.

Meer weten over de leertrajecten?

Meer informatie over de leertrajecten en hoe u subsidie kunt aanvragen vindt u op programmaontwikkelkracht.nl/aanpakken/leertraject.