Laat ons weten: hoe kunnen Expertisepunten voor taal en voor digitale geletterdheid uw school helpen?
Welke ondersteuning heeft uw school nodig om de taalvaardigheid en digitale geletterdheid van uw leerlingen verder te ontwikkelen? Hierover organiseren het Expertisepunt digitale geletterdheid en de Kennistafel Effectief Leesonderwijs in september en oktober 2024 online en fysieke bijeenkomsten. We nodigen u van harte uit om uw ervaringen met ons te delen!
Als onderwijsprofessional wilt u uw leerlingen zo goed mogelijk helpen bij de ontwikkeling van hun talige en digitale vaardigheden. Misschien is uw school al bezig met de implementatie van digitale geletterdheid in het curriculum, of zoekt u naar manieren om het taalonderwijs verder te verbeteren. Veel onderwijsprofessionals hebben vragen over hoe ze dit het beste kunnen vormgeven.
Uw ervaringen zijn cruciaal voor de ontwikkeling van een Expertisepunt taal en de doorontwikkeling van het (al bestaande) Expertisepunt digitale geletterdheid. We willen een ondersteuningsaanbod inrichten dat goed aansluit bij de behoeften van onderwijsprofessionals. Of u nu schoolleider, bestuurder, leraar, coördinator of lerarenopleider bent, we vinden het belangrijk om uw input hierin mee te nemen.
Daarom bent u van harte uitgenodigd voor een van de online en fysieke bijeenkomsten in september en oktober 2024. Tijdens een interactief programma gaan we in gesprek, onder deskundige begeleiding van onderwijsonderzoekers. Welke vragen spelen er in uw onderwijspraktijk? En wat heeft u nodig om uw onderwijs te verbeteren?
Waarom meedoen?
- Uw stem telt: we vinden de mening van het onderwijsveld belangrijk en nemen uw behoeften als onderwijsprofessional serieus.
- Actieve bijdrage aan het onderwijsveld: uw input wordt meegenomen in de ontwikkeling van de expertisepunten die onderwijsprofessionals in heel Nederland passende ondersteuning bieden.
- Kennisdeling: ontdek hoe andere scholen praktische invulling geven aan taalonderwijs en onderwijs in digitale geletterdheid en leer best practices van vakgenoten kennen.
- Vergoeding: Uw deelname kost tijd. Als dank voor uw bijdrage aan de bijeenkomsten ontvangt u daarom een cadeaubon van 25 euro, plus een tegemoetkoming in de reiskosten van 25 euro voor de fysieke bijeenkomsten.
Landelijk onderzoek
De bijeenkomsten maken deel uit van landelijk onderzoek naar ondersteuningsbehoeften bij onderwijsprofessionals ten behoeve van het Expertisepunt digitale geletterdheid en het op te richten Expertisepunt taal in opdracht van het ministerie van OCW. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Oberon en Dialogic.
Aanmelden
Meld u hier aan voor de bijeenkomst die het beste bij uw agenda past. Kunt u niet deelnemen, maar wilt u wel bijdragen? Meld u dan via dezelfde link aan voor een korte digitale enquête.