Subsidieregeling Digitale School gepubliceerd

Er komt subsidie beschikbaar voor coalities van scholen en samenwerkingsverbanden die een (boven)regionale digitale schoolvoorziening willen opzetten voor kinderen en jongeren die door lichamelijke of psychische oorzaken thuiszitten of dreigen uit te vallen. De subsidie heeft als doel dat deze leerlingen zich met maatwerk zo goed mogelijk kunnen blijven ontwikkelen. Het gaat om les op afstand, erbij horen en perspectief op terugkeer.

Samenwerking in coalities

De subsidie is bedoeld voor scholen en samenwerkingsverbanden die gaan samenwerken in een (boven)regionale coalitie. Zo’n coalitie moet bestaan uit minimaal één schoolbestuur (als penvoerder) en twee samenwerkingsverbanden (po en/of vo) en moet de ambitie hebben om een digitale schoolvoorziening te realiseren met een (boven)regionale functie. Voor iedere provincie is subsidie beschikbaar voor minimaal één coalitie.

Voorbereiding

De aanvraagperiode van de subsidie opent na de zomervakantie van 2024. Een coalitie hoeft dan nog geen uitgewerkt plan te hebben. Bent u van plan om de subsidie aan te vragen, dan kunt u nu al voorbereidingen treffen om een coalitie te vormen.

Samenvatting, toelichtende video en online spreekuren

Op de website van het Steunpunt Passend Onderwijs is een samenvatting van de subsidieregeling en een toelichtende video beschikbaar. Daarnaast organiseren het ministerie van OCW en het Steunpunt Passend Onderwijs online spreekuren voor scholen en samenwerkingsverbanden op: