Conferentie Wegwijs in welbevinden 14 oktober 2024

Hoe versterk je het welbevinden van leerlingen en het schoolteam op een manier die echt werkt? Hierover organiseert het Nationaal Programma Onderwijs op 14 oktober 2024 in ‘s-Hertogenbosch de conferentie Wegwijs in welbevinden voor het funderend onderwijs. We nodigen u hier graag voor uit! U kunt zich nu voor de conferentie aanmelden.

Wanneer leerlingen zich veilig voelen en een bepaalde mate van welbevinden ervaren, kunnen ze komen tot leren, zelfontplooiing en talentontwikkeling. Andersom geldt ook: goed onderwijs bevordert het welbevinden van leerlingen. De coronacrisis had hierop een grote impact. Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs is daarom stevig ingezet op beide aspecten.

Het helpt leerlingen als hun leerkrachten ook goed voor zichzelf en hun collega’s zorgen. Maar hoe doe je dat in je dagelijkse werk, als de werkdruk hoog is? Hoe maak je een weloverwogen keuze uit alle aanbod? En bovenal: hoe werk je aan welbevinden op een schoolbrede en samenhangende manier die ook echt werkt?

Programma

De conferentie biedt keynotes over de laatste inzichten uit onderzoek naar de mentale gezondheid van kinderen en jongeren en over het omgaan met groepsdynamiek en prestatiedruk. Daarnaast kunt u kiezen uit een ruim aanbod van deelsessies. Hierin maken we u wegwijs hoe u op school het welbevinden van leerlingen kan vergroten, intern en extern hulp organiseert en wat u kunt doen om uw eigen veerkracht én de veerkracht van het team te versterken. Ook biedt de conferentie volop ruimte om er een ontspannende dag van te maken.

Dus: deel uw kennis, wissel ervaringen uit en laat u inspireren, zodat u op uw school direct (verder) met het thema aan de slag kunt!

Aanmelden voor Wegwijs in welbevinden

De conferentie Wegwijs in welbevinden vindt plaats op 14 oktober 2024 in 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch. Deelname is kosteloos. U kunt zich hier voor de conferentie aanmelden. Op deze website vindt u ook meer informatie over het programma en de locatie. Als u zich aanmeldt voor de conferentie ontvangt u na de zomer van 2024 meer informatie over de verschillende sessies en kunt u uw eigen dagprogramma samenstellen.

Wegwijs in welbevinden is bedoeld voor schoolleiders, leraren, ib’ers, teamleiders, zorgcoördinatoren, schoolbestuurders en het onderwijsondersteunend personeel in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en gespecialiseerd (voortgezet) onderwijs, voor bestuurders en (beleids)adviseurs van gemeenten en GGD’en, samenwerkingsverbanden en voor andere organisaties die scholen ondersteunen bij het werken aan welbevinden.

Deze conferentie wordt georganiseerd door de Kenniscommunity van het Nationaal Programma Onderwijs, bestaande uit de PO-Raad, VO-raad, AVS, AOb, FvOv, Stichting Platforms vmbo, Sectorraad Praktijkonderwijs, Sectorraad GO en het ministerie van OCW. De Kenniscommunity organiseert deze dag in nauwe samenwerking met Welbevinden op School, Gezonde School, de Coalitie Welbevinden (NJi, NCJ, NIP Schoolpsychologen, Gezonde School, Trimbos-instituut en Pharos) en het ministerie van VWS.