Toekomstverkenning onderwijs voor nieuwkomers: open sessie op 27 juni 2024

Praat mee over de toekomst van het onderwijs aan nieuwkomers. In een reeks sessies gaat OCW de komende tijd graag met u in gesprek over uw visie en ideeën over toekomstige oplossingen, de inrichting van de regionale samenwerking en vormgeving van het onderwijs voor nieuwkomers. De volgende open sessie is op 27 juni 2024 in Noord-Nederland. U kunt zich nu aanmelden om op de hoogte te worden gehouden over deze of een van de volgende sessies.

Om het onderwijs aan nieuwkomers structureel te verbeteren  is het ministerie van OCW in 2023 gestart met een toekomstverkenning naar het onderwijs voor nieuwkomers. In de eerste fase van deze verkenning hebben we in gesprekken met experts verschillende knelpunten geïdentificeerd. In deze tweede fase kijken we graag samen met u vooruit naar de toekomst van het onderwijs voor nieuwkomers en de oplossingsrichtingen. Welke behoeften, uitgangspunten en ideaal- of droombeelden hebben de verschillende betrokkenen in en bij het onderwijs? Wij kijken ernaar uit om hierover met u in gesprek te gaan!

De sessies worden geleid door onderzoeksbureau Berenschot. Heeft u vragen over deze sessie of over de verkenning? Mail dan naar nieuwkomersonderwijs@berenschot.nl.