In gesprek met schoolleiders over herijking sturing in het funderend onderwijs

De Kamerbrief over de herijking van de sturing in het funderend onderwijs heeft veel los gemaakt onder onderwijsprofessionals. Daarom voert het ministerie van OCW de komende periode een aantal aanvullende gespreken over hoe de brief bij verschillende actoren binnen het onderwijs is geland. Op donderdag 30 mei 2024 van 16:00 tot 17:30 uur organiseren we een digitale bijeenkomst voor schoolleiders. Doet u mee?

In gesprek over de herijking

Op 5 april 2024 heeft de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs de Kamerbrief over herijking sturing funderend onderwijs aan de Tweede Kamer verstuurd. Deze brief is het begin van het politieke en maatschappelijke debat over sturing vanuit de overheid en binnen een schoolorganisatie.

De brief bevat:

  • een probleemanalyse van wat er nu niet goed genoeg gaat op het gebied van de zeggenschap, bekostiging en arbeidsvoorwaardenvorming;
  • een aantal denkrichtingen die sowieso – los van de keuze voor een bepaalde sturingsfilosofie –verstandig lijken om te doen;
  • drie scenario’s voor een te kiezen sturingsfilosofie.

De brief heeft veel losgemaakt onder onderwijsprofessionals. Daarom voeren we de komende periode een aantal gespreken over hoe de brief bij verschillende actoren binnen het onderwijs is geland.

Digitale bijeenkomst met schoolleiders

Op donderdag 30 mei van 16:00 tot 17:30 uur organiseren we een digitale bijeenkomst voor schoolleiders in het primair- en voortgezet onderwijs. Een aantal van de punten uit de denkrichtingen en scenario’s heeft namelijk rechtstreeks betrekking op schoolleiders. Daarom horen we graag  hoe u tegen de brief aankijkt, welke goede punten u ziet en welke zorgen de brief bij u oproept.

Doet u mee?

Voor deze digitale bijeenkomst kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar r.e.vanes@minocw.nl. We kijken ernaar uit met u in gesprek te gaan!